… Think outside the box, λέει η κόρη μου με προφορά που θα ζήλευαν οι μισοί ένοικοι του Μπάκιγχαμ.
Που πάει να πει, για μας που δεν ξέρουμε ξένα, ξεκόλλα από το συνηθισμένο τρόπο σκέψης,
άσε το μυαλό σου ελεύθερο να λειτουργήσει διαφορετικά, βγες από τον κατσικόδρομο με τα σημάδια που άφησαν τα χιλιάδες κοπάδια που πέρασαν από κει και πάτα το σεντεφένιο ποδαράκι σου στο διπλανό χορτάρι.
Ή πιο απλά, σταμάτα να φτιάχνεις τα τορτελίνια μόνο με κρέμα γάλακτος ή σάλτσα ντομάτας και δοκίμασέ τα σε ένα κρύο πιάτο. Ακόμη κι αν ο συνδυασμός ρόκα-τοματίνια είναι inside the box και μάλιστα με φιόγκο …
Τορτελίνι με τοματίνια και προσιούτο
υλικά:
250 γρ. τορτελίνι (εδώ φρέσκα)
100 γρ. πολύχρωμα τοματίνια
50 γρ. προσιούτο
λίγη ρόκα
αλάτι, λάδι, μηλόξυδο
Βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ζεστό τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι και λίγο χοντρό αλάτι.
Τα αφήνουμε 3΄-4΄, ίσα να σκάσει η φλούδα τους κουνώντας το τηγάνι για να ανακατευτούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, ρίχνουμε τα τοματίνια στα τορτελίνι.
Προσθέτουμε το προσιούτο σε λεπτά κομμάτια, λίγα φυλλαράκια ρόκας και νοστιμίζουμε με λάδι και λίγο μηλόξυδο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου