Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πίτσα με τυρί κρέμα, κολοκυθάκια και σαλάμι …

… Υπάρχει ένα πράσινο που έχω συνδέσει από μικρή με το Ρομπέν των Δασών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομπεν των δασων

Δεν είναι καθαρό πράσινο, ούτε βαθύ, ούτε κυπαρισσί. Έχει ένα αδιόρατο κίτρινο, κάτι απ’ τη φρεσκάδα της χλόης και του φρεσκοφυτρωμένου γκαζόν, κάπως σαν τα τρυφερά κολοκυθάκια στη σημερινή …



Πίτσα με τυρί κρέμα, κολοκυθάκια και σαλάμι



SAM_7369_thumb4



υλικά:
1 δόση ζύμη για πίτσα (εδώ έτοιμη)
3-4 τρυφερά κολοκυθάκια
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
4-5 ντοματίνια
10 φέτες σαλάμι αέρος








Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. 

Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με λάδι και τα ανακατεύουμε.



IMG_20180505_130745_thumb
IMG_20180505_130830_thumb



Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και της δίνουμε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σχήμα. 

Τη μεταφέρουμε σε ανάλογο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και την αλείφουμε με το τυρί κρέμα.



IMG_20180505_130750_thumb
IMG_20180505_131005_thumb
IMG_20180505_131123_thumb



Σκορπίζουμε πάνω στο τυρί τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.


IMG_20180505_131226_thumb
IMG_20180505_131430_thumb



Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με το ημίσκληρο τυρί.



IMG_20180505_131447_thumb
IMG_20180505_131459_thumb
IMG_20180505_131504_thumb



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου για 15΄ περίπου. 

Τραβάμε έξω το ταψί, προσθέτουμε το σαλάμι και λίγο ημίσκληρο τυρί ακόμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.



IMG_20180505_133352_thumb
SAM_7366_thumb
SAM_7367_thumb
SAM_7368_thumb

       

Σερβίρουμε αμέσως.
     


SAM_7377_thumb7
SAM_7374_thumb5
SAM_7371_thumb
SAM_7376_thumb
SAM_7370_thumb
SAM_7377_thumb6
SAM_7372_thumb
SAM_7378_thumb
SAM_7373_thumb







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου