… Το salad bar ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό στις μέρες της εφηβείας μας και το πρωτοείδαμε όταν άνοιξαν Goody’s στην πόλη μας. Η ποικιλία δεν ήταν τεράστια αλλά εμάς μας φαινόταν πιο πλούσιο κι απ’ το ‘τραπεζάκι στρώσου’. Τα μεγάλα χιτ ήταν η πατατοσαλάτα και η μακαρονοσαλάτα. Το cole slaw το κυνηγούσα μόνο εγώ, ντομάτες, αγγούρι, ελιές και φέτα ούτε που γυρίζαμε να τα κοιτάξουμε, είχαμε και στο χωριό μας.
Από τότε είδαν τα μάτια μας γιορτές, άνοιξαν οι ορίζοντές μας, χορτάσαμε συνταγές και γεύσεις αλλά κάθε μακαρονοσαλάτα που θυμίζει εκείνη την πρώτη περιζήτητη μακαρονοσαλάτα των νειάτων μου …
Μακαρονοσαλάτα με φασόλια, ρόκα και τυρί κότατζ
υλικά:
300 γρ. πλεξούδες ή βίδες
300 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
1 κεσεδάκι τυρί κότατζ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. γλ. μουστάρδα (εδώ με κόκκους)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
μια χούφτα ρόκα
Βράζουμε τις πλεξούδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βάζουμε σε μπωλ το λάδι και το ξύδι, χτυπάμε με πηρούνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε ξανά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά φετάκια και το προσθέτουμε στο λαδόξυδο.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τα φασόλια και τις πλεξούδες και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σάλτσας και ανακατεύουμε ξανά.
Τελευταίο ρίχνουμε το κότατζ και ανακατεύουμε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Σκορπίζουμε τη ρόκα και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου