… Έξω κάνει ζέστη και μέσα κάνει περισσότερη. Ποιος έχει όρεξη για φαΐ όταν σκάει ο τζίτζικας. Κι όμως ξέρω δύο τύπους που αντιστέκονται ακόμη και θα αντιστέκονται για πάντα στην προοπτική να μη φάνε επειδή σκάνε.
Αυτοί οι δύο χαλκέντεροι ομοτράπεζοί μου, που θα έτρωγαν ευχαρίστως φασολάδα στους 38 βαθμούς κελσίου, θα φάνε σήμερα κάτι ελαφρύτερο, δροσερότερο και πιο εκλεκτόν …
Κρύα ‘σούπα’ με αγγούρι και αβοκάντο
υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
1 αγγουράκι
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml ζωμός λαχανικών
μισή σκελίδα σκόρδο
λίγος δυόσμος ή μέντα
μισό λεμόνι
Καθαρίζουμε ή πλένουμε το αγγουράκι και το κόβουμε σε κύβους.
Το βάζουμε στην κουζινομηχανή ή στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ραντίζουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Το ρίχνουμε στο μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και μια πρέζα αλάτι.
Πολτοποιούμε σταδιακά μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα.
Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ακόμη.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου