… Υπάρχει ένα πράσινο που έχω συνδέσει από μικρή με το Ρομπέν των Δασών.
Δεν είναι καθαρό πράσινο, ούτε βαθύ, ούτε κυπαρισσί. Έχει ένα αδιόρατο κίτρινο, κάτι απ’ τη φρεσκάδα της χλόης και του φρεσκοφυτρωμένου γκαζόν, κάπως σαν τα τρυφερά κολοκυθάκια στη σημερινή …
Πίτσα με τυρί κρέμα, κολοκυθάκια και σαλάμι
υλικά:
1 δόση ζύμη για πίτσα (εδώ έτοιμη)
3-4 τρυφερά κολοκυθάκια
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
4-5 ντοματίνια
10 φέτες σαλάμι αέρος
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με λάδι και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και της δίνουμε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σχήμα.
Τη μεταφέρουμε σε ανάλογο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και την αλείφουμε με το τυρί κρέμα.
Σκορπίζουμε πάνω στο τυρί τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με το ημίσκληρο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου για 15΄ περίπου.
Τραβάμε έξω το ταψί, προσθέτουμε το σαλάμι και λίγο ημίσκληρο τυρί ακόμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου