… Μουου κάνει το μοσχάρι. Μουου κάνεις κι εσύ στραβομουτσουνιάζοντας όταν σε ρωτάω αν θες να φτιάξω. Μούξις, κάνω εγώ και το μαγειρεύω με ρεβύθια και κάσιους …
Μοσχάρι με κάσιους
υλικά:
800 γρ. μοσχάρι
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
60 γρ. κάσιους
1 άσπρο κρεμμύδι
1 κλωναράκι σέλινο (χωρίς τα φύλλα)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλεύρι
1 κούπα ζωμός βοδινού
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και τα ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά και 2 κουταλιές λάδι για 5΄.
Τα βγάζουμε σε πιάτο και ζεσταίνουμε στο ίδιο σκεύος άλλες 4 κουταλιές λάδι.
Αν η μαγείρισσα έχει τραχανά απλωμένο, καληώρα, και τρέχει σαν το Βέγγο από δουλειά σε δουλειά, σωτάρει κρεμμύδι και σέλινο, ρίχνει και το μοσχάρι και ξεμπερδεύει. Αλλά δεν το λέει.
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, το αλευρώνουμε και το σωτάρουμε για 10΄, γυρίζοντάς το τακτικά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι με το σέλινο και τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί.
Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1.30΄.
Κατά τη διάρκεια του μαγεριέματος ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ζωμό ακόμη.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα κάσιους και μαγειρεύουμε για άλλα 20΄.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου