…Good night, good night.
Parting is such sweet sorrow. That I shall say good night till it be morrow.
Τούτη η στιγμή της Τυρινής έχει μια γλύκα τόση,
που σφολιατίνες θα σου δίνω
μέχρι να ξημερώσει…
Νηστεία
Σφολιατίνες με βύσσινα και τυρί κρέμα
υλικά:
285 γρ. βύσσινα (φρέσκα ή από βαζάκι)
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 κουτ. γλ. χυμός λεμονιού
1/4 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
115 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
40 γρ. ινδοκάρυδο
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (χωριστά κρόκος και ασπράδι)
1 φύλλο σφολιάτα
Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Αν χρησιμοποιήσουμε βύσσινα από βάζο γλυτώνουμε την ταλαιπωρία.
Κρατάμε το 1/3 στην άκρη και βάζουμε τα υπόλοιπα να βράσουν σε κατσαρολάκι μαζί με τα 60 γρ. ζάχαρη, τη μια πρέζα αλάτι και τα 20 γρ. αλεύρι.
Ανακατεύοντας διαρκώς και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο από το σιρόπι στο βάζο τους, για να δημιουργηθεί μια κρέμα που θυμίζει ζελέ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα βύσσινα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τα 30 γρ. ζάχαρη, το κροκάδι, το ξύσμα και την άλλη πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα 15 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Ανοίγουμε ελαφρά τη σφολιάτα πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί.
Την κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι ύστερα κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ορθογώνια κομμάτια, ώστε να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια.
Αφήνουμε τη σφολιάτα στην κατάψυξη για 15΄.
Βγάζουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα του τυριού στη στενή πλευρά κάθε κομματιού.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές βύσσινα πάνω στο τυρί.
Αλείφουμε τις άκρες του κομματιού με το χτυπημένο ασπράδι και διπλώνουμε καλύπτοντας τη γέμιση.
Πατάμε τις άκρες με πηρούνι για να κλείσουν καλά.
Κάνουμε μια χαρακιά σε κάθε κομμάτι για να βγαίνει ο ατμός του ψησίματος και αλείφουμε όλα τα γλυκάκια με ασπράδι.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15΄-20΄, ώστε να κρυώσει ξανά η σφολιάτα και να γίνει πιο τραγανή στο ψήσιμο.
Αν δεν έχουμε χρόνο, παραλείπουμε αυτό το στάδιο χωρίς πρόβλημα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 35΄ περίπου, ή μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η σφολιάτα.
Βγάζουμε τις σφολιατίνες να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου