…Μα πότε πρόλαβες και σου λείψανε τα σουβλάκια; Ακόμα τσίκνες μυρίζεις κι ο γύρος ακόμα γυρίζει στο στομάχι σου.
Αλλά κι έτσι να είναι, έχω τη λύση.
Σουβλάκια διαφορετικά, νηστίσιμα, χορτοφαγικά, εναλλακτικά - όπως και να τα πεις, η ουσία παραμένει.
Είναι σουβλάκια …
Σουβλάκια με κάστανα και λαχανάκια Βρυξελλών
υλικά:
16 κάστανα
16 λαχανάκια Βρυξελλών
μέλι
πάπρικα γλυκιά
μαργαρίνη ή βούτυρο
Χρησιμοποιήσαμε προβρασμένα κάστανα τα οποία χρειάζονται μόνο να τρυπήσεις το αεροστεγές σακουλάκι τους και να τα περάσεις από το φούρνο μικροκυμάτων για 2΄-3΄.
Καθαρίζουμε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά τους φύλλα, τα χαράζουμε σταυρωτά στη βάση τους και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.
Εμείς προτιμάμε τον ατμομάγειρα αποφεύγοντας τόσο τη μυρωδιά όσο και το πίκρισμα για το οποίο παραπονιούνται πολλοί.
Ζεσταίνουμε μισή κουταλιά βούτυροή μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σωτάρουμε τα κάστανα αφού τα αλατίσουμε και τα νοστιμίσουμε με την πάπρικα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ξανά μισή κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη και σωτάρουμε τα λαχανάκια αφού τα αλατίσουμε, για 5΄-7΄ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Περνάμε σε καλαμάκια από μπαμπού εναλλάξ κάστανα και λαχανάκια, χρησιμοποιώντας συνολικά 4 σε κάθε σουβλάκι.
Ζεσταίνουμε στο τηγανάκι 2 κουταλιές μέλι και μόλις γίνει ρευστό βουτάμε γρήγορα τα σουβλάκια, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου