Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ με λάδι και κρασί …

… Τι είν’ η νηστεία μας;
Μην είν’ τα μύδια,
μην είναι τ’ άνοστα ψευτοτυριά,
μην είν’ χταπόδια, στρείδια και γαρίδες,
μην είν’ τα γάλατα τα φυτικά;

Όλα νηστεία μας, κι αυτά κι εκείνα.
Μα πιο πολύ
είναι το λάδι μας και το ψωμί μας
κι αν επιτρέπεται, λίγο κρασί …



Κέικ με λάδι και κρασί

 

IMG_8783

 

υλικά:
250 γραμμάρια ελαιόλαδο 
ή 125 γραμμάρια ελαιόλαδο και 125 γραμμάρια ηλιέλαιο
250 γραμμάρια κόκκινο γλυκό κρασί
220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμμένα
50 γραμμάρια σταφίδες
50 γραμμάρια cranberry







Ανακατεύουμε σε μπολ με το χέρι μας, με κουτάλα ή  σπάτουλα το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη άχνη.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς συνεχίζοντας να δουλεύουμε απαλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στη ζύμη.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24-26 εκατοστά και αδειάζουμε τη ζύμη.


IMG_20180218_134335
IMG_20180218_134410
IMG_20180218_134533



Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 50΄ περίπου.

Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί μέχρι μέσα. 

Αν χρειάζεται, ψήνουμε για λίγο ακόμη.



IMG_20180218_143747

IMG_20180218_143754



Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



IMG_20180218_145851

IMG_20180218_145858


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε μεγάλα χορταστικά κομμάτια.

 

IMG_20180218_200219
IMG_8781
IMG_8783
IMG_8784
IMG_8787








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου