… Μακαρονού τη λέγανε, μαγείροι τη νταντεύανε …
Κι αφού όλοι φάγανε σα να μην υπάρχει αύριο, τηρήσανε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης λες και είχανε να φάνε κρέας απ’ τα Χριστούγεννα και της Κρεατινής λες και θα ξαναφάνε κρέας το Πάσχα, ας τηρήσουνε τώρα και τα υπόλοιπα.
Γιατί όλα αυτά είναι συνολάκι, όχι θα πάρω μόνο το σακάκι και θα το σετάρω με μια φούστα δικιά μου και το πουκάμισο της κολλητής μου.
Εβδομάδα χωρίς κρέας λοιπόν αυτή που διανύουμε, Τυρινή και Μακαρονού ονοματισμένη και βαφτισμένη.
Μας δίνει το ελεύθερο να μαγειρέψουμε πίτες και ζυμαρικά αρκεί να γίνονται με γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. Κανένα πρόβλημα …
Βίδες σουφλέ με τυριά και λαχανικά
υλικά
300 γραμμάρια βίδες
100 γραμμάρια μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
500 τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γραμμάρια ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
125 γραμμάρια τοματίνια
150 γραμμάρια αρακάς κατεψυγμένος
3 αυγά
Βράζουμε τις βίδες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1΄-2΄ λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε αμέσως σε μπολ φροντίζοντας να κρατήσουν λίγη από την υγρασία τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο ή ρίχνουμε μισή κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια.
Κόβουμε σε κυβάκια το αλλαντικό.
Ξεπαγώνουμε κάτω από καυτό νερό τον αρακά και τον στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε όλα αυτά τα υλικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το ημίσκληρο τυρί.
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Ρίχνουμε τους κρόκους στο τυρί κρέμα ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μισό τυρί και μερικές κουταλιές από το μείγμα των αυγών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά με προσοχή.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20΄-25΄.
Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τη λειτουργία του αέρα ή του γκριλ για να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου