…Τι χρείαν έχομεν βουτύρων; Και αυγών και μίξερ και άλλων τινών;
Όταν υπάρχουν τέτοια κέικ που δίνουν απλόχερα και δε ζητούν παρά το ελάχιστο από το δημιουργό τους;
Ελάχιστα υλικά, ελάχιστο κόπο, ελάχιστη ανακατωσούρα, λάντζα και τσαπατσουλιά στην κουζίνα για ένα κέικ μοσχομυριστό, χρυσαφί από το χυμό πορτοκαλιού και με το άρωμα του φουντουκιού να γαργαλάει τα ρουθούνια πριν γαργαλήσει τον ουρανίσκο …
Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και φουντούκια
υλικά:
160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
160 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
250 γρ. αλεύρι γι αόλες τις χρήσεις
1,5 κουτ. γλ. μπέκιν πάουντερ
προαιρετικά:
μισό κουτ. τσαγιού μείγμα μπαχαρικών για γλυκά (γαρύφαλλο, γλυκάνισος, κανέλλα)
Αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το χυμό πορτοκαλιού με το ηλιέλαιο, αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε την άχνη.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το φουντούκι.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. που έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 45΄ περίπου.
Δοκιμάζουμε αν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή και ξεφουρνίζουμε ή συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄-10΄ ακόμη.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου