… Και στη Λουκανία σε πήγα, γωνία με Απουλία και Basilicata. Για τα αρχαία βέβαια αλλά με την ευκαιρία είδες και τη γενέτειρα των λουκάνικων που τόσο σου αρέσουν.
Καλύτερα να μην ξέρεις πώς γίνονται λέει ο φον Μπίσμαρκ ή ο Μοντεσκιέ, καλύτερα να ξέρεις πώς μαγειρεύονται λέω εγώ.
Και τώρα με την Κρεατινή είναι μια καλή ευκαιρία. Πήρα μπόλικα και σε καλή τιμή αλλά σχάρες και τηγάνια δεν είναι για μένα.
Θα φτιάξω σπετζοφάι πηλιορείτικο, θα βάλω κάποια στη λαδόκολλα και τα υπόλοιπα θα τα φτιάξω γεμιστά, να τσικνίσουμε με στυλ …
Λουκάνικα γεμιστά με τυριά και αρωματική κρούστα ψωμιού
υλικά:
200 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
3 κουταλιές γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
πιπέρι, καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
6 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
1-2 φέτες χωριάτικο ψωμί
δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι
Σπάμε σε κομμάτια το ανθότυρο πατώντας το με πηρούνι, νοστιμίζουμε με πιπέρι και πάπρικα και το ανακατεύουμε με τη γραβιέρα.
Χαράζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ανοίγουμε πιέζοντάς τα ελαφρά.
Τα γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.
Αλέθουμε στο multi το ψωμί μαζί με τα μυρωδικά και 2 κουταλιές λάδι.
Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά τρίμματα τα λουκάνικα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη ακόμη γραβιέρα για να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.
Στα τελευταία λεπτά, αν δεν το κάναμε πριν, μπορούμε να ρίξουμε μια χούφτα τυρί.
Στρώνουμε σε σκεύος φαγητού ή πιατέλα λίγη ρόκα ή άλλη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ραντίζουμε με λάδι και λίγο ξύδι.
Αραδιάζουμε επάνω τα λουκάνικα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου