… Έξω οι βάσεις του θανάτου, απαιτούσαν διαδηλώνοντας κάποτε.
Έξω οι βάσεις απ’ τα σχολεία, έπαιζαν με τον πόνο τους οι υποψήφιοι των πανελληνίων.
Έξω οι βάσεις απ’ τη χημεία, σιγοντάριζαν οι πλακατζήδες.
Εγώ, μια απλή νοικοκυρά, τι να πω;
Έξω οι βάσεις απ’ τα τσιζκέικ …
Τσιζκέικ χωρίς βάση
υλικά:
400 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. ρικότα
3 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
μια πρέζα αλάτι
Βάζουμε τη ρικότα σε σουρωτήρι να στραγγίξει την περιττή υγρασία για 30΄. Αν δεν έχουμε χρόνο, παραλείπουμε το στράγγισμα χωρίς πρόβλημα.
Την αδειάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη μαζί με τη βανίλια.
Χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι σιλικόνης, ή οποιοδήποτε ταψί με διάμετρο 16-18 εκ. ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 45΄-50΄, καλύπτοντας στα μισά του ψησίματος το τσιζκέικ με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
Ακουμπάμε απαλά το χαρτί επάνω στο ταψάκι χωρίς να το τυλίξουμε κλείνοντας τις άκρες, γιατί θέλουμε να μην εγκλωβιστεί ο ατμός και το γλυκό να παραμείνει λευκό.
Ελέγχουμε το ψήσιμο μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι πάλλευκο και πανέμορφο, πολύ πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα τσιζκέικ, δροσερό και διακριτικό – το κατάλληλο γλυκό για το μεταπασχαλινό τραπέζι. Και παρότι δεν έχει βάση, αποτελεί το ίδιο την ιδανική βάση. Φράουλες φρέσκιες ή μαρμελάδα, σιρόπι καραμέλλας ή σοκολάτας, μέλι, κομπόστα - σε τίποτε δε λέει όχι αυτό το καλόβολο τσιζκέικ.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου