… Η μαμά μου μαγειρεύει, καμάρωνε η πιτσιρίκα της διαφήμισης στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Έτσι καμαρώνω κι εγώ σήμερα. Γιατί η κόρη μου μαγειρεύει. Της άφησα οδηγίες και υλικά και το μεσημέρι θα μας περιμένει έτοιμο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.
Κι ύστερα σου λέει η άλλη
Έχω γιο κι έχω χαρά που θα γίνω πεθερά,
έχω κόρη κι έχω πίκρα θέλω να της δώσω προίκα.
Τι λέτε μανδάμ; Είστε με τα καλά σας;
Της καλομάνας το παιδί το πρώτο νά ’ναι κόρη …
Ριγκατόνι φούρνου με κεφτεδάκια και ντοματίνια
υλικά:
350 γρ. λουκάνικα ή κεφτεδάκια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
250 γρ. ριγκατόνι
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αφαιρούμε το περίβλημα του λουκάνικου και πλάθουμε με τη γέμισή του μικρά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά, γυρνώντας τα τακτικά ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το ροδίζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Η συνταγή, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, έγινε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, που φτιάχνουμε κατά καιρούς και φυλάμε στην κατάψυξη για να τα ψήνουμε τις μέρες βιασύνης.
Παράλληλα, βράζουμε τα ριγκατόνι για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τη μισή μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.
Τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 10΄.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες και ψήνουμε για άλλα 5΄ , ή μέχρι να λυώσει η μοτσαρέλα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5΄ και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου