… Μαγειρίτσας εγκώμιον. Ή μήπως όχι; Παρότι δεν εμπνέει τα σφοδρά πάθη του πατσά και η μαγειρίτσα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης. Άλλοι τη λατρεύουν κι άλλοι τη μισούν. Άλλοι περιμένουν ολοχρονίς το Πάσχα για να την απολαύσουν κι άλλοι ανοίγουν πορτοπαράθυρα για να φύγει η βαριά μυρωδιά της και κλείνουν τα μάτια στο σπλάτερ της προετοιμασίας της.
Κι από κοντά οικολόγοι, χορτοφάγοι, ευρωπαίοι επίτροποι, διαιτολόγοι και γιατροί, ο καθένας με την παρόλα του.
Πίσω όλοι.
Το Πάσχα θέλει μαγειρίτσα και σ’ όποιον αρέσει. Οι υπόλοιποι, κι εγώ μαζί, το βουλώνουμε. Και με βουλωμένο στόμα, πώς να φας;
Ξεκινάμε λοιπόν από την παραδοσιακή μαγειρίτσα,
![[3%255B1%255D.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi71U3VsuMTj8-Sx8Zwf6qTTuaTRBOOPuX5ZzmZNunuSbSUwdeoXYtMbbatsSES3qizCfcwGRK30uFqSeEQmInszh5_-smBlNr2mZ2HXw3qrsgCeDatqhx3_3PYq8cPXDBMIQlCXhDJKsI/s1600/3%25255B1%25255D.jpg)
και πάμε σε εναλλακτικές εκδοχές της με μανιτάρια,
![[%25C2%2595%25C2%25A4%25C2%259F%25C2%2599%25C2%259C%25C2%2597%2520%25C2%259A%25C2%259F%25C2%259D%25C2%25A4%25C2%2599%25C2%259D%25C2%259F%255B3%255D.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmvR3j6xg3wGeSCiNsu1-2PYbLEyxQ__04eA6y8ZHQlfqV3DCdCFzGqPtvVPo9WzL_9OQBtvIIhiH28pqYidnjNEzFgFgE5H_Wg15l1QNAtpr0pjQhqvQ-iETyghTnBU2kD2wNtV-5J80W/s1600/%2525C2%252595%2525C2%2525A4%2525C2%25259F%2525C2%252599%2525C2%25259C%2525C2%252597%252520%2525C2%25259A%2525C2%25259F%2525C2%25259D%2525C2%2525A4%2525C2%252599%2525C2%25259D%2525C2%25259F%25255B3%25255D.jpg)
σε παραλλαγές όπως το φρικασέ,
![[ ¤ [2].jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOcnX5OpjJIA8iDJiw-9hTpJk7bf9fCINA0eHjOvljAOrK5A-_2OYpESD1BmdJzCIJfRfj_VgbU4AFNO78lYCf-Pw6UhW5dZpWV4Bbj3FXpWrAx2vuqtnCZTHQ5i5Ee-Bx3iw_GqHR/s1600/%C2%A0%C2%99%C2%91%C2%A4%C2%9F%5B2%5D.jpg)
ή σε μια λιτή, ελαφριά και ταιριαστή με τα υλικά της εποχής μαρουλόσουπα.
![[43.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiBkFQhUi8C78aZE1AYcaBFt4zA7-HMCg2DxLGnAZiRlEG8hGQ6bl1iWU1-kfyjiuJReg3iYvULQH1LHZFw6ck98d8ieEQwLmvWBvjtiV0uhZx2wMihIiF7DgrdiEdxv_C8SUUw0cmtjE/s1600/43.jpg)
Αφήνοντας κατά μέρος μαρούλια και χορταρικά, μπορούμε να φτιάξουμε μανιτάρια αυγολέμονο,
![[%25C2%25A0%25C2%259B%25C2%2591%25C2%25AA%255B6%255D.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8VyWEJJe54RzaVvtnwqFerymBsdCPtS-4gLSlPNwxUhqqlFxXX8wrqF9mmNJXlPr9dKlbRLdRhcOMWB7Gxl6N95cWBFwQI8eYfhJeqqBIPo1QGzA3PwIhfqHLbgAUESqjN6k1CAF4NM3t/s1600/%2525C2%2525A0%2525C2%25259B%2525C2%252591%2525C2%2525AA%25255B6%25255D.jpg)
ή ένα βελουτέ πράσινου κολοκυθιού, τώρα που οι λαϊκές αρχίζουν να γεμίζουν με τρυφερά κολοκυθάκια, κολοκυθοκορφάδες και κολοκυθολούλουδα.
Αν πάλι αρνούμαστε πεισματικά να φτιάξουμε κάτι που δεν περιέχει κρέας, υπάρχει η σούπα με αρνίσιο κεφαλάκι,
![[%25C2%259A%25C2%259F%25C2%25A5%25C2%25A4%25C2%2591%25C2%259B%25C2%2599%25C2%2591%255B5%255D.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2cG-e4eYp3b03_ZRntBM0eA6gCo38joH26TRR6KkRiLzB0hcHnrqX7SoKRDx9KDb9TeD7fpGDY3AugfuX1VIMl_9MI9-Ms80W6FM6ihwXM1sgZpCScpzNGeSZnFh46XXZQ7SdOYegPE/s1600/%2525C2%25259A%2525C2%25259F%2525C2%2525A5%2525C2%2525A4%2525C2%252591%2525C2%25259B%2525C2%252599%2525C2%252591%25255B5%25255D.jpg)
ή μια ελαφριά κοτόσουπα.
![[%25C2%259C%25C2%25A0%25C2%25A9%25C2%259B%255B3%255D.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL2KhY7yXFk-z1vxHVpG6AYi2gCnIsXtNRUMZRXziQ3eHWYfo_t7aEvNpHlQjKaDOqoGxTtGPuZluYE92VntIePXh-4CD7_jU6o4IyoXufRvfq6Hljw77bwM-YiFe-Q16_m7WWtlBmHKQ/s1600/%2525C2%25259C%2525C2%2525A0%2525C2%2525A9%2525C2%25259B%25255B3%25255D.jpg)
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου