Κατά το μάλλον ή Eton …
… Σ’ ένα τέτοιο μέρος με παράδοση αιώνων, τάξη, οργάνωση και μεθοδικότητα, πώς τρύπωσε ένας τσαπατσούλης; Κάποιος τεμπέλης ή ανεπρόκοπος; Ποιος ευθύνεται για το αποδομημένο γλυκό το διάσημο Eton mess – παναπεί χάος/αταξία/ακαταστασία του Ήτον ;
Φτιαγμένο με τα υλικά της πάβλοβα, δηλαδή με φράουλες, μαρέγκες και σαντιγύ, δείχνει λες κι η αέρινη μπαλαρίνα γλίστρησε και σωριάστηκε στο πάτωμα. Σπασμένες οι μαρέγκες, πολτοποιημένες οι φράουλες κι η σαντιγύ ριγμένη ανάκατα εδώ κι εκεί. Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.
Σύμφωνα με την παράδοση για όλα ευθύνεται ένας σκύλος, που στρογγυλοκάθισε πάνω σ’ ένα καλάθι του πικνίκ διαλύοντας τα γλυκά που περιείχε.
Όποιος κι αν είναι ο αίτιος, το γλυκό που δε λείπει από κανένα βρετανικό πικνίκ είναι νοστιμότατο, ελαφρύ και δροσερό. Ό,τι πρέπει για να χαρούμε τις ανοιξιάτικες φράουλες …
υλικά:
400 γρ. φράουλες
1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη άχνη
ελάχιστο μπαλσάμικο ξύδι
μισό καπάκι λικέρ
χυμός από μισό πορτοκάλι
8 έτοιμες μαρέγκες
5-6 φράουλες σε φετάκια
250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Βάζουμε τις φράουλες σε μπωλ, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις λυώνουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύουμε.
Σπάμε με τα χέρια μας από πάνω 2-3 μαρέγκες και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές γιαούρτι από ψηλά.
Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε “νερά ” με το γιαούρτι στις φράουλες.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σπάζοντας μαρέγκες, ρίχνοντας κουταλιές γιαούρτι και τις υπόλοιπες φράουλες, που κόψαμε σε φετάκια.
Τρώμε αμέσως, πριν προλάβουν να μαλακώσουν οι μαρέγκες – όχι ότι θα πρόφταιναν να μαλακώσουν, αλλά λέμε τώρα …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου