Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σουρωτή πίτα με τυριά, πέστο και ντομάτα …

... Εσούρωσα κι αργήσαμε. Δηλαδή δεν αργήσαμε και πολύ. Μπορεί να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη ή πολύπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια απλούστατη πίτα. Πρωτότυπη, νόστιμη και κυρίως διαφορετική. Να ξεφύγουμε λίγο από το δίπολο τυρόπιτα-σπανακόπιτα


Σουρωτή πίτα με τυριά, πέστο και ντομάτα 


ΨΗΜΕΝΗ ΚΟΝΤΙΝΟ  


υλικά: 
100 γρ. ψιλοτριμμένη ξηρή μυζήθρα
100 γρ. ψιλοτριμμένη γραβιέρα (ή ρεγκάτο)
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
3 κουταλιές σάλτσα πέστο     
12 φύλλα κρούστας





Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με μυζήθρα και γραβιέρα. 

Καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα 5 πρώτα φύλλα.


 
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΦΥΛΛΑ


Το έκτο φύλλο δεν το λαδώνουμε, αλλά απλώνουμε επάνω του τη σάλτσα πέστο. 

Σκορπίζουμε επάνω του  τα κυβάκια της ντομάτας.


 
ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ  ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ


Καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ξανά με τα τυριά. 

Συνεχίζουμε, χρησιμοποιώντας τα τυριά και τα υπόλοιπα φύλλα, με τη διαφορά ότι δεν πασπαλίζουμε με τυριά το τελευταίο φύλλο αλλά μόνο το λαδώνουμε.


ΦΥΛΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ


Κόβουμε την πίτα αρχικά σε τρεις οριζόντιες λωρίδες και μετά σε 8 ή 10 κάθετες, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα κομμάτια.

     
ΚΟΨΙΜΟ ΑΡΧΗ ΚΟΨΙΜΟ 2


Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ και βάζουμε όρθια τα κομμάτια που κόψαμε, το ένα δίπλα στο άλλο.


ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΑΡΧΗ ΠΥΡΕΞ

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄.


ΤΕΛΙΚΟ ΛΑΔΩΜΑΨΗΜΕΝΗ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΟΝΤΙΝΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου