Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Παραδοσιακές τηγανίτες …

... Λιτότης, όχι όμως η καταναγκαστική. Η κλασσική και αρχέγονη απλότητα, η σπαρτιατική λιτότητα που δεν απαιτεί τίποτε παραπάνω από το απολύτως απαραίτητο. Η νηστεία μπορεί να μας ξαναφέρει ιδέες απλές, εικόνες και μνήμες που ξεχάστηκαν. Όπως το ψωμί με βρεγμένη ζάχαρη ή οι …


Παραδοσιακές τηγανίτες


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΗ 


υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κούπα νερό




Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πηχτό χυλό. 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. 

Μόλις ροδίσουν οι άκρες τους, γυρίζουμε τις τηγανίτες.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. 

Εναλλακτικά τις περιχύνουμε με μέλι και ρίχνουμε, γενναιόδωρα, κανέλλα από πάνω.


ΧΥΛΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου