Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μπόμπα με τσουρέκι και παγωτό …

... Ήρεμα, ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης. Κυρ – αστυνόμε μη βαράς κι είναι και βαρύ το χέρι του νόμου. Dura lex, που λένε.  
Το ξέρω ότι με συλλάβατε επ’ αυτοφώρω να κατασκευάζω μία βόμβα. Ομολογώ, αυτοβούλως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, ότι εδώ και μια βδομάδα παρακολούθησα - επανειλημμένως και με ευλαβική προσοχή- το βίντεο με τις οδηγίες για την κατασκευή της.
Έψαξα προσεκτικά για τα καλύτερα υλικά, στρατολόγησα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να βοηθήσουν, τα εκπαίδευσα εντατικά στη μικρή μου γιάφκα, κάναμε όλη την απαραίτητη προεργασία και ρυθμίσαμε το χρονοδιακόπτη, ώστε η βόμβα να σκάσει ανήμερα το Πάσχα.
Μόνο που είναι μια γλυκειά βόμβα, κύριε ενωμοτάρχη μου, που θα σκάσει απολαυστικά στο στόμα μας μετά το πασχαλιάτικο τραπέζι και η μόνη ζημιά που θα κάνει, είναι οι παραπανίσιες θερμίδες με τις οποίες θα μας φορτώσει.
 Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε με. Κι αν έχετε υπηρεσία την ημέρα του Πάσχα, περάστε να σας τρατάρω …


Μπόμπα με τσουρέκι και παγωτό (προετοιμασία)




ΣΤΑ ΜΙΣΑ    



υλικά: 
900 ml (500 γρ.) παγωτό (κατά προτίμηση με βύσσινο)
τσουρέκι κομμένο σε φέτες (περίπου 7-8 φέτες)
3-4 κουταλιές κόκκινη μαρμελάδα (εδώ φρούτα του δάσους)
40 γρ. φρουί γλασέ (ανάμικτα) σε κυβάκια
25 γρ. φυστίκια Αιγίνης ολόκληρα
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
1 σφηνάκι λικέρ
150 γρ. κουβερτούρα λυωμένη

50 γρ. βύσσινα από κονσέρβα (αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτό με βύσσινα)




Πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει λίγο. 

Βάζουμε σε στρογγυλό μεταλλικό μπωλ 3 απανωτές στρώσεις διαφανούς μεμβράνης, αφήνοντας αρκετή μεμβράνη να προεξέχει στα πλάγια.

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε τα τοιχώματα και τον πυθμένα της φόρμας. 

Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο τσουρέκι.

Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα παγωτού.



ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΒΑΣΗ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΠΑΓΩΤΟ 1



Σκορπίζουμε πάνω από το παγωτό τα φυστίκια, τα βύσσινα (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τα φρουί γλασέ. 

Τα “βουλιάζουμε” με κουτάλι μέσα στο παγωτό και απλώνουμε τις ροδέλες του πορτοκαλιού.



ΦΡΟΥΙ ΓΛΑΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Αδειάζουμε από πάνω το υπόλοιπο παγωτό και σκεπάζουμε με φέτες τσουρεκιού.




ΓΕΜΑΤΗΠΑΝΩ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



Ραντίζουμε με το λικέρ, κλείνουμε από πάνω γυρίζοντας τη μεμβράνη που αφήσαμε στα πλάγια και καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση μεμβράνης. 

Βάζουμε από πάνω ένα βαθύ πιάτο και πιέζουμε ώστε όλα τα υλικά να μπουν στη θέση τους. 

Αφήνουμε το μπωλ στην κατάψυξη, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε …



 ΛΙΚΕΡ    ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ                                          

                                                                                                                           συνεχίζεται …

              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου