Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Φιλέτο σολωμού με τοματίνια ...

 ... Το ξέρω ότι βαρέθηκες τα άνοστα ψάρια του εστιατορίου, αυτά που κρύβονται κάτω από την πηχτή σάλτσα κακό μάτι να μην τα δει. Και πώς να τα φας; Εσύ ήσουν μαθημένη με τις σαρδέλες τις φουρνιστές, τις τσιπούρες με τις λιαστές, τις πέστροφες με μανιτάρια ή με πατάτες στο φούρνο, με τις μπακαλιαρόπιτεςτις ψαρόσουπες και τα ψαρομπιφτέκια, τώρα πώς να σου αρέσουν αυτά τα αγνώστου ταυτότητος άγευστα αντικείμενα που τρως θέλοντας και μη - κυρίως μη;
Γι' αυτό υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα, οι μάνες μπλόγκερ και τα κοντινά σούπερ μάρκετ.
Ένα φιλέτο σολωμού, ένα σκαφάκι τοματίνια κι έφυγες. Κι έφαγες ...


Φιλέτο σολωμού με τοματίνια




υλικά:
200 γρ. τοματίνια (κατά προτίμηση πολύχρωμα)
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ή βασιλικός

2 φιλέτα σολωμού (περίπου 250 γρ., εδώ κατεψυγμένα)






Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. 

Λαδώνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τα τοματίνια.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 15΄.

 Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς κελσίου.








Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολωμού.





Τα βάζουμε ανάμεσα στα τοματίνια και τα περιχύνουμε 1-2 φορές με το ζουμί τους.

Ψήνουμε για άλλα 15΄, στους 140 βαθμούς κελσίου τώρα, για να παραμείνει το φιλέτο τρυφερό και ζουμερό.






Σερβίρουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου