... Θα έπρεπε να είναι νέο ολυμπιακό άθλημα. Μαραθώνιος αντοχής σε καύσωνα. Καλοκαίρι είναι, τον πλανήτη τον καταστρέψαμε, θα κάνει καύσωνες και καλά θα μας κάνει αφού μυαλό δε βάζουμε, αυτός όμως το παράκανε. Για 4-5 μέρες προετοιμαστήκαμε, στο δρόμο έγινε εβδομάδα, ύστερα δεκαήμερο και γύρευε πού θα φτάσει τελικά.
Πότε ξεκίνησα; Εἶναι μέρες γιὰ δυὸ, γιὰ τρεῖς. Ἀνάβει ἡ πέτρα, τὸ λιβάδι βγάνει φωτιά
Εγώ αντοχές μαραθωνοδρόμου δεν έχω η ευπαθής. Στο παραλίγο της αντοχής θα κρατήσω μόνο το πρώτο συνθεκτικό και θα κόψω μια μαραθόριζα ...
Μακαρονοσαλάτα με τοματίνια, ρεβύθια και μαραθόριζα
υλικά:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ξύδι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
200 γρ. τοματίνια
μισή μαραθόριζα
2 κουταλιές κάππαρη και 1 κουταλάκι από την άλμη τους
300 γρ. ρεβύθια από κονσέρβα
1 μπάλα μοτσαρέλα
1/4 κούπας γραβιέρα ή ρεγκάτο
μαϊντανός
300 γρ. πλεξούδες ή βίδες
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με μισό κουτ. τσ. αλάτι.
Το βάζουμε σε μπωλ μαζί με το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το λάδι και τη ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να έχουμε μια δεμένη βινεγκρέτ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε καλά χωρίς να τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό και τα αδειάζουμε σε παραλληλόγραμμη σαλατιέρα.
Τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20΄.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα αλατίζουμε.
Κόβουμε τη μαραθόριζα σε φέτες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπωλ τη μαραθόριζα, τα τοματίνια, την κάππαρη με την άλμη και τη μοτσαρέλα.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Ανακατεύουμε καλά.
Τα ρίχνουμε όλα στην πιατέλα με τα ζυμαρικά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ξανά.
Χρωματίζουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου