… Θα επιφέρω κι εγώ τις αλλαγές μου ως άλλος Μαυρογιαλούρος, και να με συμπαθάς ΤζέιμιΟλιβέρ μου. Γιατί μπορεί ο εγχώριος πληθυσμός να καταβροχθίζει αργεντίνικες μπριζόλες, τορτίγιες, καυτερά παϊδάκια με παράξενες σάλτσες κι άλλες tex-mex νοστιμιές, αλλά δύσκολα θα πειστεί να δοκιμάσει το συνδυασμό γλυκοπατάτα-σαρδέλα.
Όσο λαχταριστά κι αν φαίνονται τα μεξικάνικα ψαρομπιφτέκια, φοβάμαι ότι θα μου μείνουν στα αζήτητα. Ενώ, αν επιφέρω τη μικροαλλαγή μου και χρησιμοποιήσω απλές πατάτες, θα γίνουν ανάρπαστα …
Ψαρομπιφτέκια με σαρδέλες, πατάτα και καλαμπόκι
υλικά:
4-5 μέτριες πατάτες
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
240 γρ. σαρδέλες από κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
καλαμποκάλευρο
Για τη σάλτσα:
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. τσ. σάλτσα τσίλι
χυμός λεμονιού
1 πρέζα κόλιαντρος ξερός
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με πηρούνι. Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, αρκεί να τις τρυπήσουμε πολλές φορές με πηρούνι και να τις γυρνάμε τακτικά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τις σαρδέλες στραγγισμένες, και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε ισάριθμα ψαρομπιφτέκια. Τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 30΄.
Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε λίγο ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα.
Σερβίρουμε με χόρτα ή πράσινη σαλάτα και, προαιρετικά, με τη σάλτσα γιαουρτιού που φτιάχνουμε αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της και νοστιμίζοντας με αλατοπίπερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου