… Λες έχω αμπέλια και χωράφια και σπίτια και γης. Κουράδες έχεις. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γη. Η γης έχει εμάς και σπάει κέφι μαζί μας, άσε που την ενοχλάμε κάθε λίγο σαν κοτόψειρες.
Νίκος Τσιφόρος - “Τα παιδιά της πιάτσας”
Κοτόπουλο με ρεβύθια
υλικά:
4 κοπανάκια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια σε φετάκια
1 κλωνάρι σέλινο (προαιρετικά)
1 καρότο
1-2 ντομάτες (εδώ 3 κουταλιές ντομάτα κονκασέ)
2 σκελίδες σκόρδο
4 κοπανάκια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια σε φετάκια
1 κλωνάρι σέλινο (προαιρετικά)
1 καρότο
1-2 ντομάτες (εδώ 3 κουταλιές ντομάτα κονκασέ)
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ρεβύθια (προβρασμένα ή από κονσέρβα)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα ολόκληρα, το σέλινο και το καρότο, που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε τα κοπανάκια και τα βάζουμε πάνω στα λαχανικά. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρνάμε από την άλλη. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί και να αλειφθούν τα κοπανάκια.
Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε 1-1,5 κούπα ζεστό νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και το μαϊντανό, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄ περίπου, ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου