…Τι one pan κυρά Martha Stewart μου, πάν οι εποχές που είχαμε ανάγκη το one pan - τη δυνατότητα δηλαδή να μαγειρεύουμε γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος.
Τώρα έχουμε χρόνο να χρησιμοποιούμε ταψιά και κατσαρόλια, τηγάνια και φόρμες, μη σου πω και το σινί που έχουμε στο πατάρι, προίκα ηπειρώτικη για την τσούπρα, δηλαδή εμένα, και με χαραγμένο το όνομά μου επάνω – το σινί, όχι εγώ.
Και να τα πλένουμε με τις ώρες, να τα τρίβουμε με λεμόνι να γυαλίσουν, να καθρεφτιζόμαστε να βλέπουμε τα χάλια μας. Και φύλλο προκάνουμε ν’ ανοίξουμε και προζύμια ν’ αναπιάσουμε κι ακόμα μεσημέρι να είναι.
Εγώ, πάντως, θα στο κάνω το χατήρι και θα τη φτιάξω την one pan συνταγή σου, έτσι σαν αναγνώριση για τις kalamata olives που χρησιμοποιείς και σαν ευχαριστώ για το καθημερινό newsletter με συνταγές κι ιδέες που απασχολούν το θολωμένο μου μυαλό …
Τώρα έχουμε χρόνο να χρησιμοποιούμε ταψιά και κατσαρόλια, τηγάνια και φόρμες, μη σου πω και το σινί που έχουμε στο πατάρι, προίκα ηπειρώτικη για την τσούπρα, δηλαδή εμένα, και με χαραγμένο το όνομά μου επάνω – το σινί, όχι εγώ.
Και να τα πλένουμε με τις ώρες, να τα τρίβουμε με λεμόνι να γυαλίσουν, να καθρεφτιζόμαστε να βλέπουμε τα χάλια μας. Και φύλλο προκάνουμε ν’ ανοίξουμε και προζύμια ν’ αναπιάσουμε κι ακόμα μεσημέρι να είναι.
Εγώ, πάντως, θα στο κάνω το χατήρι και θα τη φτιάξω την one pan συνταγή σου, έτσι σαν αναγνώριση για τις kalamata olives που χρησιμοποιείς και σαν ευχαριστώ για το καθημερινό newsletter με συνταγές κι ιδέες που απασχολούν το θολωμένο μου μυαλό …
Κοχύλια με ρεβύθια και ελιές
υλικά:
250 γρ. κοχυλάκι (ζυμαρικό)
300-350 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από κονσέρβα)
1/2 κούπα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι (ή ροδέλες)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές πελτές ντομάτας
3 κουταλιές λάδι
1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
μπούκοβο σε νιφάδες (εδώ γλυκό)
4 κούπες ζωμός (ή 2 κούπες ζωμός και 2 κούπες ζεστό νερό)
τριμμένο τυρί (εδώ ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά)
μια χούφτα ρόκα
Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το σκόρδο σε φετάκια, τις ελιές, το λάδι, τον πελτέ, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο.
μια χούφτα ρόκα
Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το σκόρδο σε φετάκια, τις ελιές, το λάδι, τον πελτέ, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε για 15΄ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό.
Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και σε 2΄-3΄ αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγη ρόκα και λίγο τριμμένο τυρί ακόμη.
Επιλέγοντας ζωμό λαχανικών και μη γαλακτοκομικό προϊόν, ή παραλείποντας εντελώς το τυρί, η συνταγή γίνεται νηστίσιμη και εξίσου νόστιμη.
Όπως φαίνεται, αγαπάω τόσο την κουζίνα, που ακόμη και το νερό που χύνεται σχηματίζει καρδούλες.
For it is plain as anyone can see, we're simply meant to be …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου