Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ρολό σφολιάτας με χαλβά και καρύδια…

… Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια κυρ-Γιαννάκη μου. Κάθε χρόνο ο χαλβάς που παίρνουμε για την καθαρο-Δευτέρα ασφυκτιά στο ντουλάπι μέχρι το Μεγαλοβδόμαδο.
Μέχρι που φέτος είπα να μην αγοράσω.
Και μετά το αναπόφευκτο ‘χαλβά δεν πήρες’ να τρέχω ξέπνοη δέκα λεπτά πριν κλείσουν τα σούπερ-μάρκετ να πάρω χαλβά για το μπέμπη. Που όχι μόνο δεν τον έφαγε, αλλά ούτε καν τον άνοιξε. Δε θέλω να ξεμείνει στο ντουλάπι όπως πέρυσι, δε μου πάει ούτε να υπερβεί τα όρια της Σαρακοστής. Τελευταία ευκαιρία αξιοποίησης, πριν περάσει στην αφάνεια στην οποία θα τον καταδικάσει η άρση της απαγόρευσης - τουτέστιν η λήξη της νηστείας.  Διευκρινίζω, δεδομένου ότι μας έχουν επιβληθεί  πλείστες όσες απαγορεύσεις. Ημίν, τοις κατόχοις διασήμου τραχήλου …




Ρολό σφολιάτας με χαλβά και καρύδια







υλικά:
1 πακέτο χαλβάς από ταχίνι
σταφίδες
καρύδια χοντροτριμμένα
κανέλλα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φύλλο σφολιάτα (εδώ χωρίς βούτυρο)








Κόβουμε το χαλβά σε κυβάκια και τον μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.







Σκορπίζουμε από πάνω σταφίδες, καρύδια, ξύσμα πορτοκαλιού και μπόλικη κανέλλα.








Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε ρολό χωρίς να το σφίγγουμε.








Χαράζουμε την επιφάνεια σε 3-4 μεριές, αλείφουμε προαιρετικά με γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει ελαφρά.








Κόβουμε τρίγωνα κομμάτια πάνω στα χαραγμένα σημεία.











Σερβίρουμε.








Αν θέλουμε, με άχνη και κανέλλα.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου