… Πονηρή η βλάχα, πονηρή κι εγώ, που δεν είμαι βλάχα. Έκανα μπόλικο σνίτσελ προχτές, χορταστικό και με πατάτες για συνοδευτικό, κι έτσι περίσσεψαν δυο μεγάλα κομμάτια για τη συνταγή που έβαλα στο μάτι και με περιμένει υπομονετικά από την προηγούμενη εβδομάδα.
Εγώ, όμως, ανυπομονούσα γιατί δεν έχω φτιάξει ούτε δοκιμάσει μέχρι τώρα …
Σνίτσελ στο φούρνο με ντομάτα και τυριά
Εγώ, όμως, ανυπομονούσα γιατί δεν έχω φτιάξει ούτε δοκιμάσει μέχρι τώρα …
Σνίτσελ στο φούρνο με ντομάτα και τυριά
υλικά:
2-3 κομμάτια σνίτσελ (μαγειρεμένο)
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
ή 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα
Βάζουμε στο multi ή στο μπλέντερ τη ντομάτα μαζί με το κρεμμύδι,,το σκόρδο και μισό κουταλάκι αλάτι. Πολτοποιούμε καλά.
Βάζουμε τα σνίτσελ σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Η συνταγή αυτή δίνει την ευκαιρία να ξαναζωντανέψουμε σνίτσελ που μας έχουν περισσέψει και να χορτάσουμε περισσότερους ανθρώπους.
Περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας, φροντίζοντας να πάει λίγη σάλτσα και κάτω από τα σνίτσελ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά και λίγο ρεγκάτο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου