…Ξέρω κι εγώ να παίζω βρώμικα, ειδικά τώρα που βρήκα επιτέλους πιστοποιημένη βρώμη χωρίς γλουτένη. Πολύς λόγος γίνεται για τη γλουτένη στη βρώμη και για το αν μπορούν να την καταναλώνουν άνθρωποι με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη.
Όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, μπορούν υπό συνθήκες να καταναλώνουν βρώμη, εφόσον δεν έχει επιμολυνθεί κατά την επεξεργασία και συσκευασία της.
Μπισκοτάκια λοιπόν σήμερα, με τρία μόνο υλικά, για τον καφέ σου και το τσάι μου. Θα τα φάμε, επιτέλους μαζί …
Όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, μπορούν υπό συνθήκες να καταναλώνουν βρώμη, εφόσον δεν έχει επιμολυνθεί κατά την επεξεργασία και συσκευασία της.
Μπισκοτάκια λοιπόν σήμερα, με τρία μόνο υλικά, για τον καφέ σου και το τσάι μου. Θα τα φάμε, επιτέλους μαζί …
Μπισκότα με βρώμη, μέλι και ταχίνι
υλικά:
120 γρ. βρώμη
120 γρ. μέλι
100 γρ. ταχίνι
Βάζουμε τα τρία υλικά σε μπωλ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα. Αν το μέλι δεν είναι ρευστό, το ζεσταίνουμε ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ζυμώνουμε και με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
υλικά:
120 γρ. βρώμη
120 γρ. μέλι
100 γρ. ταχίνι
Βάζουμε τα τρία υλικά σε μπωλ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα. Αν το μέλι δεν είναι ρευστό, το ζεσταίνουμε ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ζυμώνουμε και με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Σχηματίζουμε με το μείγμα ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30΄. Το δικό μου μείγμα προέκυψε αρκετά σφιχτό, θα μπορούσα και να παραλείψω το στάδιο αυτό αλλά δεν το έκανα, άγνωστο γιατί.
Κόβουμε ισόπαχες ροδέλες και τις αραδιάζουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 7΄-10΄, ανάλογα με το πόσο τραγανά θέλουμε τα μπισκότα και έχοντας κατά νου ότι θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ή γυάλινο βάζο.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου