… Καρμπόν ήταν η καρμπονάρα που έφτιαξα. Ίδια με την κλασσική.
Μόνο που είχε καπνιστό σολωμό αντί για μπέικον. Και σκόρδο αντί για κρεμμύδι.
Κατά τα άλλα όμως, καρμπόν …
Καρμπονάρα με καπνιστό σολωμό
υλικά:
250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας (εδώ πενάκι)
2 κουταλιές λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. καπνιστός σολωμός
2 αυγά
γραβιέρα, ρεγκάτο ή παρμεζάνα
τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανός ή άνηθος
ξύσμα λεμονιού
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σε ελαφρά αλατισμένο νερό μια και τόσο ο καπνιστός σολωμός όσο και το τυρί έχουν αρκετό αλάτι.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε, αφήνουμε ολόκληρη τη σκελίδα και μόλις δώσει γεύση στο λάδι την απομακρύνουμε. Αν θέλουμε να μείνει στο φαγητό, την πολτοποιούμε και τη σωτάρουμε ελαφρά.
Κόβουμε το σολωμό σε κομμάτια και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο, ίσα για να ζεσταθεί.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά με το ψιλοτριμμένο τυρί. Κρατάμε μια κούπα από το νερό των μακαρονιών, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σολωμό.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν τα αυγά προσθέτοντας, αν θέλουμε πιο ρευστή τη σάλτσα, λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι και λίγο τυρί ακόμη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου