Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Mug cake …

… Στιγμιαίο καφέ ήξερα. Ακόμη και στιγμιαίο λάθος. Πατήρ του ο Πασχάλης -όχι της γιαγιάς Ντακ, ο άλλος ο Ολύμπιονς.
Το στιγμιαίο κέικ το έμαθα σχετικά πρόσφατα. Το δοκίμασα και μου άρεσε. Με
σοκολάτα και φουντούούκ. Με μαρμελάδα βερύκοκκο και φυστίκι Αιγίνης.
Και τώρα, αλμυρό. Ιδιαίτερο κι ομορφούλι. Μ’ έναν αέρα από σουφλέ …


Mug cake με ανθότυρο και πουρέ καρότου

 

IMG_6522


υλικά:
1 μέτριο καρότο
1 αυγό
40 γρ. ανθότυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Κόβουμε το καρότο σε κομμάτια και το βράζουμε να μαλακώσει καλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρότα από κονσέρβα. Το πατάμε με πηρούνι πολύ καλά, να γίνει πουρές.

Χτυπάμε το αυγό με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το λάδι, το ανθότυρο ψιλοτριμμένο, τον πουρέ του καρότου και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.

 

 

SAM_2034

 SAM_2035

 SAM_2036

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ΜΕΓΑΛΗ κούπα (γιατί θα φουσκώσει και δεν θέλουμε να ξεχειλίσει) και το βάζουμε στα μικροκύματα, στα 800 W, για 1΄ και 30΄΄.

 

 

SAM_2054

 IMG_6521

 

 

Τρώμε.

 

 

IMG_6524

  

IMG_6520

  

IMG_6523

 

 IMG_6525

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου