Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τρουφάκια έντομα …

… Εντρούφησα. Σωστά το λέω. Και μη μου κολλάς γιατί είμαι εκ των καλυτέρων παρεπιδημούντων γλωσσολόγων. Αφού έφτιαξα και ξαναέφτιαξα και ξαναέφτιαξα  και ξαναέφτιαξα και ξαναέφτιαξα και ματαξαναέφτιαξα με επιτυχία, θεωρώντας αποκορύφωμα τη σημερινή μεγαλειώδη δημιουργία, φρονώ ότι πλέον εντρύφησα στα τρουφάκια. Τουτέστιν εντρούφησα …


Τρουφάκια έντομα



ΕΠΙΘΕΣΗ



υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
τρούφα
ινδοκάρυδο

προαιρετικά: τριμμένο μπισκότο, ζελεδάκια





Σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.



ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ
ΜΕ ΚΡΕΜΑΕΤΟΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες τουλάχιστον ή αποβραδίς.

Με γρήγορες κινήσεις επειδή το μείγμα ζεσταίνεται γρήγορα και λυώνει, φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ισάριθμα μικρότερα. 

Για να διευκολυνθούμε στο πλάσιμο μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα τριμμένο μπισκότο.

Περνάμε τα μικρότερα μπαλάκια, που θα είναι τα κεφάλια των εντόμων, πρώτα από ινδοκάρυδο και μετά απ’ την τρούφα. 

Περνάμε τα μεγαλύτερα μπαλάκια απ’ την τρούφα. 

Ενώνουμε το σώμα με το κεφάλι πιέζοντάς τα ή χρησιμοποιώντας γλάσσο ή σιρόπι σοκολάτας ως “κόλλα”. 

Φτιάχνουμε μάτια και πόδια με τα χρωματιστά ζελεδάκια ή με το γλάσσο σοκολάτας.

Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.



ΠΛΑΪ
 
ΕΤΟΙΜΑ

 


Είναι αφράτα και μαλακά, λυώνουν απολαυστικά στο στόμα και αναδεικνύουν τον κολασμένο συνδυασμό σοκολάτας και κρέμας γάλακτος. Ιδανικά για κάθε γιορτή και καθημερνή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου