Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πατατοτηγανίτα …

giant 

... Δεν την έχω δει την ταινία, θυμόμουν όμως τον τίτλο της απ’ όταν βγήκε στις αίθουσες. Ευφάνταστος μου φάνηκε, πρωτότυπος και αρκούντως παιγνιώδης, γι’ αυτό και τον συγκράτησα. Και τον θυμήθηκα σήμερα που έφτιαξα μια λαχταριστή πατατόπιτα στο τηγάνι. 
Μια γιγαντιαία πατατοτηγανίτα, η οποία δεν πρόκανε να μας επιτεθεί. Αντίθετα της επιτεθήκαμε εμείς και την εξαφανίσαμε από προσώπου γης και σύμπαντος … 



Πατατοτηγανίτα


ΕΤΟΙΜΗ 


υλικά:
4-5 μεγάλες πατάτες
2 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές γάλα
4-5 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαϊντανός





Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. 

Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Χτυπάμε σε λεκανάκι τα αυγά και ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το ξύσμα, το τυρί και μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. 

Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.



ΑΥΓΑ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ


 

Σε μεγάλο τηγάνι με διάμετρο τουλάχιστον 24 εκ. ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πιέζοντας απαλά με κουτάλι.



ΑΔΕΙΑΣΜΑ
ΣΤΡΩΣΙΜΟΤΗΓΑΝΙΣΜΑ



Τηγανίζουμε για 7΄- 8΄ την κάτω πλευρά.

Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα σ’ ένα μεγάλο πιάτο ή ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας.

 Βάζουμε άλλες 1-2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι, γλυστράμε προσεκτικά την τηγανίτα και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά για άλλα 7΄- 8΄.



ΓΥΡΝΑ ΠΛΕΥΡΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

 

Σερβίρουμε αμέσως την πατατογανίτα σκέτη ή ως συνοδευτικό κρέατος. 

Εδώ με λαγό.



ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΖΗΛΕΙΑ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
 
ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου