Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Τρουφάκια με μαρμελάδα και περίβλημα βανίλιας …

… Μοιάζουν με βενιζελικά αλλά δεν είναι. Εντάξει, δεν τους ζήτησα πιστοποιητικό φρονημάτων, ούτε τα έβαλα να τραγουδήσουν Της Αμύνης τα παιδιά. Όμως οι καλονοικοκυρές της Λήμνου βάζουν αμύγδαλο και σοκολάτα στα βενιζελικά, ενώ αυτά τα ταπεινά τρουφάκια γίνονται με ινδοκάρυδο και μαρμελάδα.
Κλείνονται κι αυτά σε κέλυφος από βανίλια αλλά είναι πιο ελαφριά, εξίσου νόστιμα και επικίνδυνα εθιστικά …

 

Τρουφάκια με μαρμελάδα και περίβλημα βανίλιας


IMG_6905

  

υλικά:
1/2 κούπα μαρμελάδα (εδώ πορτοκάλι)
1 1/2 κούπα ινδοκάρυδο (ή αμύγδαλο ή φουντούκι)
λίγο κονιάκ ή λικέρ (εδώ κουμ-κουάτ)


Για την επικάλυψη:
βανίλια (υποβρύχιο)
σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

 

Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε μπωλ μαζί με τη μαρμελάδα και το λικέρ (αν χρησιμοποιήσουμε άλλον ξηρό καρπό, τον αλέθουμε πρώτα καλά στο multi).
Ζυμώνουμε απαλά αλλά καλά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

  

SAM_2728

 SAM_2731

 

  

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για να καλυφθούν καλύτερα με την επικάλυψη. 

Βάζουμε αρκετή βανίλια σε μπωλ και τη λυώνουμε στα μικροκύματα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ίδιο κάνουμε, αν χρησιμοποιήσουμε, με την κουβερτούρα. 

Βουτάμε προσεκτικά κάθε τρουφάκι στη βανίλια (ή την κουβερτούρα) και το γυρίζουμε για να καλυφθεί απ’ όλες τις πλευρές.

 

 

SAM_2732

 SAM_2733 

 IMG_6904

 IMG_6906

 

 

Μπορούμε να φτιάξουμε και δίχρωμα τρουφάκια, διακοσμώντας τα λευκά με γραμμές σοκολάτας.
Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν και τα βάζουμε σε χρωματιστά χαρτάκια.

 

 

IMG_6911

  

IMG_6909

  

SAM_2762

  

IMG_6907

  

IMG_6910

 

 

 



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου