Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κέικ με κεράσια …

… Εντάξει, το ξέρω ότι το τραγούδι λέγεται Sherry baby.

sherry
   
sherry baby

Σύμφωνα με τη wikipedia όμως ξεκίνησε ως Jackie Baby προς τιμήν της ψηλομύτας Jackie Kennedy, στο στούντιο άλλαξε σε Terri Baby, λοξοκοίταξε στιγμιαία προς το Peri Baby και κατέληξε τελικά στο γνωστό Sherry.
Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται - μια μετονομασία ακόμη δε θα του πέσει βαριά, οπότε τι πειράζει να του αλλάξω κι εγώ το όνομα σε “cherry baby” προς τιμήν του αγαπημένου μου φρούτου; ...



Κέικ με κεράσια


ΠΙΑΤΑΚΙ



υλικά:
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. κίτρινο ψιλό καλαμποκάλευρο
75 γρ. αμύγδαλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές ρούμι ή κονιάκ
3 αυγά
350 γρ. κεράσια
9-10 κεράσια γλασσέ
λίγο γάλα
1 πρέζα αλάτι

προαιρετικά: αμύγδαλο φιλέ







Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. 

Αν θέλουμε το κέικ λευκό τα αποφλοιώνουμε, διαφορετικά τα αφήνουμε με το φλούδι τους. 

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν. 

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. 

Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε  τα αμύγδαλα, το ρούμι και το αλάτι.

Προσθέτουμε εναλλάξ ένα-ένα τα αυγά και λίγο από το μείγμα των αλεύρων.



ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΑΙ ΑΥΓΟ



Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά αραιώνοντας 
το μείγμα με λίγο γάλα, αν  μας φαίνεται πολύ πηχτό. 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και αντί να το αλευρώσουμε το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.



ΖΥΜΗ 2
ΤΑΨΑΚΙ



Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα κεράσια και τα κεράσια γλασσέ.



ΖΥΜΗ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
  ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου.



ΣΤΗ ΒΑΣΗ


Τρατάρουμε.

 

 ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΩΘΕΝ 
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου