… Εντάξει, το ξέρω ότι το τραγούδι λέγεται Sherry baby.
Σύμφωνα με τη wikipedia όμως ξεκίνησε ως Jackie Baby προς τιμήν της ψηλομύτας Jackie Kennedy, στο στούντιο άλλαξε σε Terri Baby, λοξοκοίταξε στιγμιαία προς το Peri Baby και κατέληξε τελικά στο γνωστό Sherry.
Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται - μια μετονομασία ακόμη δε θα του πέσει βαριά, οπότε τι πειράζει να του αλλάξω κι εγώ το όνομα σε “cherry baby” προς τιμήν του αγαπημένου μου φρούτου; ...
Κέικ με κεράσια
υλικά:
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. κίτρινο ψιλό καλαμποκάλευρο
75 γρ. αμύγδαλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές ρούμι ή κονιάκ
3 αυγά
350 γρ. κεράσια
9-10 κεράσια γλασσέ
λίγο γάλα
1 πρέζα αλάτι
προαιρετικά: αμύγδαλο φιλέ
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
Αν θέλουμε το κέικ λευκό τα αποφλοιώνουμε, διαφορετικά τα αφήνουμε με το φλούδι τους.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το ρούμι και το αλάτι.
Προσθέτουμε εναλλάξ ένα-ένα τα αυγά και λίγο από το μείγμα των αλεύρων.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά αραιώνοντας το μείγμα με λίγο γάλα, αν μας φαίνεται πολύ πηχτό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και αντί να το αλευρώσουμε το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα κεράσια και τα κεράσια γλασσέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου