Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μάφιν με μπλούμπερι …

… Oh Mammy blue...berry. Φρέσκα, ολοζώντανα και ζουμερά. Μη με γελούν τα μάτια μου, μην είναι αντικατοπτρισμός, μιας πεταλούδας τίναγμα, το πούπουλο ενός κύκνου; Ροδάκινα, βερύκοκκα, καρπούζια, κι ανάμεσό τους –ποιος θα το ’λεγε;– τα μπλούμπερι! Αυτά που κυνηγούσαμε χρόνια στη Δράμα.
΄Ήταν εκεί, στον πάγκο με τα φρούτα. Τα άγγιξα, τα χάιδεψα, τα είδα. Με το βαθύ μπλε χρώμα τους, το σχήμα στρογγυλό, ήταν εκεί, σε διάφανο σκαφάκι. Κι εμείς σφαζόμασταν στο Καλαμπάκι δέκα χρόνια.
Μεγάλος πόνος είχε πέσει στην Ελένη. Τόσες συνταγές ριγμένες σε συρτάρια και τσέπες της, σε τετράδια ριγέ. ΄Έφτασε η στιγμή για ν’ αποφασίσει. Τι άλλο από τα εμβληματικά …



Blueberry muffins
Μάφιν με μπλούμπερι



ΕΤΟΙΜΑ 2



υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
150 γρ. ζάχαρη 
90 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
125 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. μπλούμπερι (ή κεράσια)






Πλένουμε τα μπλούμπερι και τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά από τη ζάχαρη.

 Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.



ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΖΥΜΗ ΑΡΧΗ



Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι, τα μπλούμπερι μαζί με τη ζάχαρή τους και το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν και το αλάτι. 

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.



ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ
ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗ



Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφιν ντυμένα με τα ειδικά χαρτάκια.



ΑΔΕΙΑΣΜΑ
ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου. 

Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν ελαφρά και τα ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη.



ΨΗΜΜΕΝΑ

ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΑΧΝΙΣΜΕΝΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου