… Χτύπα κι άλλο. ΄Όχι μόνο θα τ’ αντέξει, αλλά είναι και απαραίτητο. Για να μη σου πω προαπαιτούμενο κι αγριευτείς. Γιατί αυτό είναι όλο κι όλο το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του απλούστατου κέικ. Ελάχιστα τα υλικά του κι η ποσότητά τους μικρή.
Κι είναι το δυνατό χτύπημα που τα κάνει ν’ αφρατεύουν και να μετατρέπουν το κέικ σε αφρό.
Γι’ αυτό αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις – χτύπημα φρατς-φρουτς, ίσα να λυώσει η ζάχαρη κι όξω απ’ την πόρτα. Νομίζω ότι ήμουν σαφής και κατανοητή. Αυτό το κέικ θέλει χτύπημα. Αλύπητα. ΄Όπως χτύπαγαν τον δεν-σου-χρωστάω-τίποτα σερ Μπιθί, ζωή οι κεραυνοί σου …
Κέικ σοκολατένιο με βερύκοκκα
υλικά:
110 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. κουβερτούρα
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
10 γρ. κακάο
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
3 μικρά βερύκοκκα
Για το σερβίρισμα:
5-6 βερύκοκκα
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
Λυώνουμε μαζί τη σοκολάτα με το βούτυρο, στα μικροκύματα, και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 15΄-20΄ ή μέχρι το μείγμα από κίτρινο να γίνει υπόλευκο, να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Κόβουμε τα βερύκοκκα σε φετάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λυώνουμε σε τηγανάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερύκοκκα, κομμένα σε φετάκια.
Τα αφήνουμε 3΄ να καραμελώσουν και σερβίρουμε το κέικ συνοδεύοντάς το με τα καραμελωμένα βερύκοκκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου