Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με νουντλς ρυζιού …

Po_Eating_Bowl_of_Noodles

… Πάντα. Kung Fu Panda. Αυτός ο καλοφαγάς πολεμιστής που λατρεύει τα νουντλς θα έκανε μια μπουκιά τη σαλάτα που με τόση προσοχή και φροντίδα έφτιαξα. Αυτή τη σαλάτα που συνόδεψε ιδανικά τα μπουτάκια κοτόπουλου κι ας μην ήταν ακριβώς όπως εκείνη που  έφτιαξε ο μαστρο-Jamie.
Σαν το Μαυρογιαλούρο κι εγώ κάθε φορά όλο και κάποια αλλαγή θα επιφέρω, πότε από ανάγκη, πότε από επιλογή.
Με καρπούζι και ραπανάκια εμπλούτισε τη σαλάτα του εκείνος αλλά ούτε στην εποχή τους είναι τα καρπούζια, ούτε θ’ αγοράζαμε ολόκληρο καρπούζι μόνο και μόνο για τα 4-5 κομμάτια της σαλάτας.
΄Όσο για τα ραπανάκια, παρότι ξεφυτρώνουν παντού σα ραπανάκια εγώ δε βρήκα. Κι έτσι με όλο το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας μου με τον J, έλαβα το θάρρος να αντικαταστήσω καρπούζι και ραπανάκια με γινωμένες ντομάτες και δροσερό αγγουράκι …



Σαλάτα με νουντλς ρυζιού


Η ΣΑΛΑΤΑ


υλικά:
200 γρ. ψιλά νουντλς ρυζιού
2-3 ντομάτες
μισό αγγουράκι
καρδιές από 2 μαρούλια
μαϊντανός ή κόλιανδρος
σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο

Για το ντρέσσινγκ:
2 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά fish sauce (ή Worcestershire sauce)
1 κουταλιά σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
2 τρυφερά και μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
χυμός λεμονιού ή lime
1/2 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)








Τα ψιλά νουντλς ρυζιού είναι τόσο λεπτά που δε χρειάζονται βράσιμο. 

Τα βάζουμε σε ένα μπωλ, τα περιχύνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. 

Τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε μια κουταλιά σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο.



ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ
ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ



Βάζουμε σε πιατέλα τα μισά (και λίγο παραπάνω) νουντλς. 

Τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμιά λιπαρή ουσία. 

Τα αφήνουμε να ξεροψηθούν γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.



ΒΑΣΗ
ΝΟΥΝΤΛΣ ΤΡΑΓΑΝΙΣΜΑΤΡΑΓΑΝΑ ΝΟΥΝΤΛΣ



Σκορπίζουμε πάνω από τα μαλακά νουντλς τις ντομάτες και το αγγουράκι κομμένα σε μεγάλους κύβους, τις καρδιές μαρουλιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ετοιμάζουμε το ντρέσσινγκ δουλεύοντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά του. 

Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά κατά προτίμηση με τα χέρια και σπάμε από πάνω τα ξεροψημμένα, τραγανά νουντλς.

Σερβίρουμε.



ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ

 ΕΤΟΙΜΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου