... Tea ώρα είναι; Το ξέρω ότι δεν είμαστε στα ανάκτορα του Μπούκινχαμ, που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος όταν έπαψε να είναι κοροϊδάκι, ούτε καν chez les Bretons για να έχουμε συγκεκριμένη ώρα, αυτό όμως δε μας εμποδίζει να πίνουμε το τσάι μας με όλες τις τιμές, με όλους τους κανόνας, με όλα τα γράμματα, με φι, χι, ψι κι ωμέγα.
Μπορεί να μην έχουμε φλυτζάνια από φίνα πορσελάνη και προμηθευτές by appointment to her majesty the queen …
… μπορεί να μην πίνουμε τσάι σε αυστηρά προκαθορισμένες ώρες τηρώντας απαρέγκλιτα το τυπικό, μπορεί να ζούμε στο υπόγειο κι όχι στις σάλες του Downton, αλλά πάντα το απολαμβάνουμε και πάντα το συνοδεύουμε με το κατιτίς του.
Και τώρα στις γιορτές θα το συνοδεύουμε με το ιδανικό του ταίρι, a match made in heaven, τα τραγανά και βουτυράτα …
Μπισκοτάκια για το τσάι
υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
80 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
2 κουταλιές χλιαρό γάλα
ξύσμα λεμονιού
Για τη διακόσμηση:
κερασάκια γλασσέ
κερασάκια γλασσέ
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και την άχνη.
Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο, το βούτυρο σε κύβους, το γάλα και το ξύσμα.
Δουλεύουμε αρχικά με τις άκρες των δαχτύλων κι ύστερα ζυμώνουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Χρησιμοποιώντας στρογγυλό κουπ-πατ ή άλλο στο σχήμα που μας αρέσει, κόβουμε μπισκότα.
Μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει και την ξανανοίγουμε, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε όλη.
Αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα τρυπάμε αρκετές φορές με πηρούνι.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου ένα κομματάκι κεράσι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄ περίπου.
Όταν κρυώσουν λίγο, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου