... Σου μυρίζει κάτι;
Έλα βρε, μην είσαι υπερβολικός. Δε μυρίζει τόσο πολύ, όσο λένε οι κακές γλώσσες. Αλλά κι αν μυρίζει, τι; Δεν είσαι περίεργος να δοκιμάσεις το περίφημο καμαμπέρ;
Κι αν δε σου αρέσει, θα μείνει μεταξύ μας.
Πάντως έτσι κρυμμένο μέσα στα πακετάκια από φύλλο που το έβαλε ο Jamie Oliver και με τη σως από κράνα επάνω του, ούτε που θα το πάρεις μυρωδιά …
Κι αν δε σου αρέσει, θα μείνει μεταξύ μας.
Πάντως έτσι κρυμμένο μέσα στα πακετάκια από φύλλο που το έβαλε ο Jamie Oliver και με τη σως από κράνα επάνω του, ούτε που θα το πάρεις μυρωδιά …
Πιτάκια με καμαμπέρ και ντιπ από κράνα
υλικά:
200 γρ. καμαμπέρ (ή μπρι)
100 γρ. καρύδια
1 ματσάκι σχοινόπρασο ή τρυφερά φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 φύλλα (κρούστας ή για πίτα*)
1 κουταλιά λάδι
Για το ντιπ:
75 γρ. αποξηραμένα κράνα
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουτ. τριμμένο τζίντζερ
125 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά νερό
75 γρ. αποξηραμένα κράνα
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουτ. τριμμένο τζίντζερ
125 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά νερό
Κόβουμε το καμαμπέρ σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο multi μαζί με τα καρύδια και το σχοινόπρασο.
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος και το αλείφουμε στο κέντρο με το 1/4 από τη γέμιση.
Τυλίγουμε πολύ χαλαρά σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες του φύλλου, γυρνώντας τες προς τα κάτω.
Όταν φτιάξουμε και τα τέσσερα πακετάκια, τα ραντίζουμε με το λάδι και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Αυτό είναι όλο το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε, γιατί τα πακετάκια θα μπουν σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα τα πακετάκια.
Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και τα γυρίζουμε αρκετές φορές, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα υλικά για το ντιπ σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κράνα και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Πολτοποιούμε στο multi ή με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε λίγη από τη σως σ’ ένα πιάτο και αραδιάζουμε από πάνω τα πιτάκια.
Τα συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σως σε μπωλάκι, για να βουτάμε κατά βούλησιν.
* Με το φύλλο κρούστας γίνονται πιο τραγανά, με το φύλλο πίτας θυμίζουν εκείνα τα παλιοτικά, τα ψημμένα στο σατς …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου