... Ανάμεικτα λαχανικά είχα πάντα στην κατάψυξη για να φτιάχνω ρώσικη σε κάποιον κάπου κάποτε ήταν η ζωή μου, που δεν την είχε και στο χωριό του και την αγάπησε μεγάλος τη ρώσικη σαλάτα. Κι αφού τα κάναμε τελικά σαλάτα, μου έμειναν στην κατάψυξη τα ανάμεικτα λαχανικά να ψάχνουν σκοπό και προορισμό.
Νομίζω μια χαρά θα νοστιμίσουν ένα σκέτο πιλαφάκι ...
Πιλάφι με ανάμεικτα λαχανικά
υλικά:
1 κούπα ρύζι για πιλάφι (parboiled)
200-250 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (εδώ κατεψυγμένα, αποψυγμένα)
1 κουταλιά μαργαρίνη ή 2 κουταλιές λάδι
2, 5 κούπες ζεστό νερό ή ζωμός
Ζεσταίνουμε το λάδι ή/και τη μαργαρίνη.
Ρίχνουμε το ρύζι και το σωτάρουμε 3΄-4΄ να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μαζί για άλλα 4΄-5΄.
Ρίχνουμε το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, ελέγχοντας αν υπάρχει αρκετός ζωμός και αν έβρασε το ρύζι.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε πάνω από το πιλάφι μια πετσέτα φαγητού και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει για 5΄-10΄.
Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή κύριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου