... Ακούγεται λίγο ρετρό, πολύ 8ο's, μπανάλ ίσως, o.k. boomer για κάποιους; Καθόλου δε με νοιάζει, τα μπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος πάντα θα μου αρέσουν και θα μου θυμίζουν τις εποχές που είμαστε Συν δύο ...
Μπουτάκια με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
υλικά:
2-3 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα (χώρια το κοπανάκι)
250 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1-2 δαφνόφυλλα
θυμάρι
50 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμός κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπουτάκια και στις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι, ίσως και μια ιδέα βούτυρο μαζί, σε σωτέζα ή κατσαρόλα.
Βάζουμε τα μπουτάκια με το δέρμα προς τα κάτω και τα ροδίζουμε για 7΄-8΄.
Τα γυρίζουμε και τα ροδίζουμε άλλα 5΄ από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε φετάκια.
Σωτάρουμε να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σωτάρουμε καλά για 5΄.
Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο.
Αρωματίζουμε με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο (εδώ μόνο με θυμάρι).
Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στη σωτέζα.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30΄, ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας.
Βγάζουμε το καπάκι και ελέγχουμε το μαγείρεμα και την ποσότητα του υγρού.
Χρωματίζουμε με το μαϊντανό.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε.
Καλύτερα με ένα σκέτο ρύζι για να εκμεταλλευτούμε την πλούσια σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου