... Οι μπανάνες είναι το καλύτερο κολατσιό, λέει. Το ξέρει και ο Ράφα, λέει. Κάθε φορά που κάνουν διάλειμμα τρώει μια μπουκιά μπανάνα, λέει.
Και αγοράζει μπανάνες. Και τις αφήνει στον πάγκο της κουζίνας. Και τις αφήνει στον πάγκο της κουζίνας. Και τις αφήνει στον πάγκο της κουζίνας. Μέχρι τη μετενσάρκωση ...
Μάφιν ολικής με μπανάνες και κακάο
υλικά:
1 1/4 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα ζάχαρη
(εδώ καστανή)
1/3 κούπας κακάο σε σκόνη
1/4 κούπας γάλα
3 μικρές γινωμένες μπανάνες
5 κουταλιές καλαμποκέλαιο
1 αυγό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. σόδα
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi ή τις πατάμε με πηρούνι.
Σε άλλο μπωλ βάζουμε το γάλα, το λάδι και το αυγό και τα αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε 12 φόρμες για μάφιν (εδώ από σιλικόνη, που δε χρειάζονται βουτύρωμα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 15΄-17΄.
Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν αρκετά πριν τα ξεφορμάρουμε και τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου