... Το ουίσκυ της οργής είναι ακόμα στο ντουλάπι. Τώρα που ξεθύμανε κάπως η οργή, και πριν ξεθυμάνει και το ουίσκυ, λέω να το βάλω σε μια συνταγή με τον καπνιστό σολωμό που περίσσεψε από τη σούπα ...
Λινγκουίνι με καπνιστό σολωμό και σως ουίσκυ
υλικά:
1 κουταλιά βούτυρο ( ή μισή και μισή με μαργαρίνη)
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
100 γρ. καπνιστός σολωμός
2-3 κουταλιές ουίσκυ
1 κουτ. γλ. μουστάρδα με κόκκους
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
170 γρ. λινγκουίνι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Χωρίζουμε το σολωμό σε μικρά κομμάτια.
Λυώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει.
Παράλληλα βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ρίχνουμε το σολωμό στο σωταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1΄-2΄.
Προσθέτουμε το ουίσκυ και αφήνουμε 2΄-3΄ να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Περνάμε με πηρούνα ζυμαρικών τα λινγκουίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό των μακαρονιών.
Χρωματίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου