... Le temps des cerises ήρθε, κοντεύει να φύγει κι ακόμη ένα γλυκό δεν έκανα. Φταίει που δεν ακούω το μελαγχολικό ρυθμό στο πιάνο, που δεν μπορώ να σου δώσω ένα κομμάτι ή που μεγάλωσα απότομα και πέσαν οι ρυθμοί μου;
υλικά:
200 γρ. κεράσια
5-6 βερύκοκκα
μισή κούπα καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φύλλο ζύμη για τάρτα
1 αυγό
ζάχαρη
Πλένουμε τα κεράσια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Πλένουμε τα βερύκοκκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε σε μπωλ κεράσια και βερύκοκκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι και την τρυπάμε με πηρούνι.
Αδειάζουμε τη γέμιση.
Εγώ άπλωσα πρώτα και λίγες κουταλιές γλυκό κυδώνι.
Γυρνάμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα δίνοντας τη ρουστίκ όψη που έχει μια galette.
Αλείφουμε τη ζύμη με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 50΄ περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες της ζύμης που επιλέξαμε.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου