Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Σούπα chowder με καπνιστό σολωμό και λαχανικά ...

 ... Αυτά τα "οι σούπες είναι για τους αρρώστους"  και "οι σούπες είναι για το χειμώνα" εγώ δεν τα δέχομαι. Εκτός του ότι υπάρχουν ωραιότατες κρύες σούπες, μια χαρά τρώγονται και οι κλασσικές ζεστές. Πώς το τρως το παϊδάκι ζεματιστό και το καλαμάρι μόλις βγει απ' τη φριτέζα κι η σούπα σε πειράζει; Τώρα λοιπόν που ισοπέδωσα την έωλη επιχειρηματολογία των αντιπάλων, θα φτιάξω και θα σερβίρω καυτή-καυτή μια λαχταριστή ...

 

Σούπα chowder με καπνιστό σολωμό και λαχανικά



 

 

υλικά:
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλαράκι σέλινο σε ροδέλες
1 καρότο 
3-4 πατάτες
1 φρέσκο καλαμπόκι ή 1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1 κολοκυθάκι
3 κούπες ζωμός κότας
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
200 γρ. καπνιστός σολωμός


 

 


Κόβουμε τις πατάτες και το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια και το καρότο σε ροδέλες.




Λυώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.

  Αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε για 6΄-7΄. 





Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε μέτριες ροδέλες ή κομμάτια, το ζωμό και 1 κούπα ζεστό νερό.

Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 10΄-15΄).





Προσθέτουμε τα σπόρια από το φρέσκο καλαμπόκι ή το καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και το κολοκυθάκι σε ροδέλες.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄ περίπου.

Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον καπνιστό σολωμό.

Ανακατεύουμε καλά.








Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά και με λαδοπαξίμαδα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου