... Και σκεφτόταν ότι
είναι πράγματι καλύτερα να μη σκέφτεται κανείς την προέλευση αυτού που τρώει.
Ότι είναι καλύτερα που έβλεπε ακέφαλα ή τεμαχισμένα τα κοτόπουλα, χωρίς να
θυμάται ότι ανήκαν σε κάποιο ζωντανό που έτρεχε, κακάριζε, ερωτοτροπούσε με τον
κόκορα και γεννούσε αβγά. Καλύτερος ο κιμάς απ' το να θυμάσαι το μοσχάρι με τ'
αθώα μάτια. Προτιμότερο το παϊδάκι απ' το ζωηρό κατσίκι με το αιώνιο χορτάρι
στο στόμα του ...
Ευγενία
Φακίνου – Για να δει τη θάλασσα
Κουνέλι στη γάστρα με μπάμιες
υλικά:
1 κουνέλι
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
θυμάρι, ρίγανη
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κουνέλι
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
θυμάρι, ρίγανη
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κιλό μπάμιες (εδώ κατεψυγμένες)
1-2 ντομάτες
1 πατάτα
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες (μπορούμε να βάλουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου) και το καρότο σε ροδέλες.
Τα βάζουμε στη γάστρα μαζί με ένα κλωνί δεντρολίβανο και τα δαφνόφυλλα.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι και το βάζουμε πάνω στα κομμένα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το κρασί και ελαιόλαδο και νοστιμίζουμε με λίγη ρίγανη ή θυμάρι.
Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση και περισσότερη σάλτσα στο φαγητό, αυξάνουμε την ποσότητα ελαιολάδου και ντομάτας. Εμείς το προτιμήσαμε σχετικά στεγνό.
Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση και περισσότερη σάλτσα στο φαγητό, αυξάνουμε την ποσότητα ελαιολάδου και ντομάτας. Εμείς το προτιμήσαμε σχετικά στεγνό.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό και καπακώνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄.
Προσθέτουμε τις μπάμιες, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και, αν θέλουμε, 1 πατάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο ακόμη νερό ή ζωμό.
Καπακώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαγειρευτούν μπάμιες και κουνέλι (περίπου 30΄-40΄).
Προς το τέλος του μαγειρέματος ξεκαπακώνουμε τη γάστρα για να ξεροψηθεί το φαγητό.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου