Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πλευρώτους ψητά …

…Απλά, λιτά κι απέριττα. Η έκφραση που η νεολαία έχει κάνει ψωμοτύρι. Εγώ την έκανα μανιτάρια …


Πλευρώτους ψητά








υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
ρίγανη, θυμάρι





Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια των μανιταριών και, αν τα καπέλα τους είναι πολύ μεγάλα, τα χωρίζουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μανιτάρια. 

Αλατοπιπερώνουμε, νοστιμίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, κάπως γενναιόδωρα αφού αυτό θα ψήσει τα μανιτάρια.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 20΄ περίπου, ή μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες των μανιταριών.

Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά με λίγο χυμό λεμονιού ή ελάχιστο μπαλσάμικο. 

Εμείς τα προτιμάμε σκέτα.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου