Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Φριτάτα με κιμά και λαχανικά …

… Τρεις κουταλιές κιμά είχαν περισσέψει. Μετρημένες τρεις κουταλιές. Όχι, μην ξαναβράσεις μακαρόνια. Θα φτιάξω μια … 


Φριτάτα με κιμά και λαχανικά






υλικά:
κιμάς που περίσσεψε (εδώ 3 μεγάλες κουταλιές)
4 αυγά
ανάμεικτα λαχανικά (εδώ αρακάς, καρότα, καλαμπόκι από κονσέρβα)
1-2 τοματίνια ή μισή ντομάτα
ημίσκληρο τυρί
μπούκοβο ή πάπρικα (εδώ γλυκό, όχι καυτερό)
μαϊντανός







Ζεσταίνουμε ελαφρά τον κιμά, αν είχε μείνει στο ψυγείο. 
               





Στραγγίζουμε τα λαχανικά.

Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα λαχανικά, ρίχνουμε τη ντομάτα σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με μπούκοβο.


    
   



Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το μαϊντανό.







Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε λαδώσει. 

Χτυπάμε τα αυγά με πηρούνι, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τον κιμά και τα λαχανικά.




     
     
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου ή μέχρι να πήξουν τα αυγά και να πάρει χρώμα η φριτάτα. 


       



        

   
Σερβίρουμε αμέσως.      
     
                


   

   


   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου