Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Μηλοπιτάκια φλογέρες με ψωμί τοστ …

… Μη φτιάχνεις τίποτα για πρωινό, άσε να φάμε και μερικές μέρες ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα.
Λένε.  Κι εγώ η αφελής τους πιστεύω.
Λες και δεν τους ξέρω, ειδικά τη νεάνιδα που δε θ’ απλώσει τα χεράκια της ούτε μέχρι το ράφι.
Κι αγοράζω ψωμί του τοστ και φτιάχνω μαρμελάδες και διαλέγω μέλια κι ύστερα κάθομαι και τα κοιτάω. Και με κοιτάνε κι αυτά. Όλα. Μηδενός εξαιρουμένου.
Όλα, κύριε Νίκο, είναι εδώ, όπως τα άφησα εγώ κι όπως τα ξέρω. Δεν έφαγαν τίποτα.
Και τώρα τι θα γίνει τόσο ψωμί; Πρέπει να βρεθεί μια κάποια λύσις …          
         
         
                   
Μηλοπιτάκια φλογέρες με ψωμί τοστ







υλικά:
ψωμί του τοστ (εδώ 14 φέτες σταρένιο)     
4-5 μήλα
2-3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
σταφίδα ξανθή και/ή κράνμπερρυ
κανέλλα
1 κουταλιά μαργαρίνη

τριμμένο μπισκότο ή λίγο κορν φλάουρ





Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη (ή βούτυρο) σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλλα.








Προσθέτουμε τα μήλα μαζί με τις σταφίδες και τα κράνμπερρυ. Προαιρετικά, ενισχύουμε τη γεύση με λίγο λικέρ. Αρωματίζουμε με κανέλλα.







Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά. Αν έχουν μείνει υγρά, ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο ή λίγο κορν φλάουρ για να τα απορροφήσει.

Ανοίγουμε με τον πλάστη όλες τις φέτες του ψωμιού. Αν θέλουμε πιο όμορφο αποτέλεσμα, αφαιρούμε τις κόρες.









Μοιράζουμε τη γέμιση στις φέτες.
Τυλίγουμε ρολάκια.










Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.











Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.











Σερβίρουμε.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου