… Τ’ αφεντικό τρελλάθηκε. Αφεντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Jamie Oliver που όλο και θα ζορίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αυτοκρατορία του, αλλά δεν είναι γι’ αυτό που λέω ότι τρελλάθηκε. Απλώς ο ίδιος έχει βαφτίσει αυτή την πίτα Crazy simple fish pie, οπότε μάλλον πήγαινε γυρεύοντας …
Εύκολη πίτα με ψάρι
υλικά:
400 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τρυφερό σπανάκι (ή baby spinach)
100 γρ. τυρί τσένταρ ή καπνιστό ημίσκληρο
4 φύλλα κρούστας
Βάζουμε σε πλατύ σκεύος το μπακαλιάρο, τον καλύπτουμε με βραστό νερό και τον αφήνουμε να μουλιάσει.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, σε 2 κουταλιές λάδι και μέσα σε ταψάκι με διάμετρο 30 εκ., ή σε αντίστοιχου μεγέθους τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο.
Βάζουμε από πάνω το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά που βγάζει.
Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, 2-3 κουταλιές από το νερό στο οποίο μουλιάσαμε το μπακαλιάρο, στραγγίζουμε το υπόλοιπο νερό και βάζουμε πάνω από το σπανάκι ομοιόμορφα μοιρασμένο το ψάρι, ελαφρά αλατοπιπερωμένο.
Τρίβουμε από πάνω το περισσότερο τυρί και νοστιμίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
Καλύπτουμε με τρία φύλλα κρούστας, λαδωμένα ανάμεσα, γυρίζοντας τις άκρες τους προς τα κάτω, για να καλύψουμε καλά τη γέμιση και να φτιάξουμε τα τοιχώματα της πίτας.
Κόβουμε το τελευταίο φύλλο σε κομμάτια με τα χέρια μας και το σκορπίζουμε πάνω στα άλλα in a nutty fashion σύμφωνα με το Jamie, τουτέστιν με τρόπο τρελλούτσικο, έτσι για να επιβεβαιώνεται και ο τίτλος μου.
Τρίβουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-40΄, ή μέχρι να τραγανίσει το φύλλο και να χρυσίσει η επιφάνεια της πίτας.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου